• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
 • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
 • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
Berken multiplex populair bij interieurbouw

Berken multiplex populair bij interieurbouw

De afgelopen jaren valt het op dat berken multiplex steeds maar populairder wordt bij interieurbouwers. Tegenwoordig is het een trend geworden om de houtstructuren zichtbaar te houden in woningen en gebouwen. Bij het maken van meubels is berken multiplex de ideale plaat als het gaat om uiterlijk, bewerkbaarheid en gewicht.

Kwaliteitssoorten multiplex

Deze multiplex soort kunnen wij onderverdelen in 3 verschillende soorten kwaliteiten. Namelijk CP/CP, BB/BB en B/BB. Hieronder leggen wij de kwaliteitsaanduidingen uit:

  • CP/CP: Bij deze kwaliteit zijn grotere reparaties toegestaan. Kleine kwastjes en open splits zijn toegestaan. Als je de plaat gaat verven dan is dit een prima plaat

    • BB/BB: Ook deze plaat is zeer geschikt voor schilderwerk. Aan beide zijden zijn kleine proppen, wat kwastjes en lichte kleurverschillen toegestaan.

      • B/BB: Dit is de mooist verkrijgbare berken multiplex plaat die wij kennen. De platen zijn zeer geschikt voor blank werk. Reparaties met proppen zijn bij de B zijde niet toegestaan. Bij het maken van meubels zonder verf is dit dé ideale plaat.

Waar wordt berken multiplex voor gebruikt

Zoals we al een beetje hebben verklapt wordt dit materiaal veel gebruikt in interieurs. Door de fijne fineeropbouw van berken multiplex zijn de platen gemakkelijk en zeer fijn te bewerken met goed gereedschap. De tekening op de platen geeft een mooie natuurlijke blanke uitstraling binnen uw interieur. Top materiaal!

Eigenschappen berken multiplex

Watervast verlijmd. Het materiaal kan makkelijk tegen wat vocht. Hierdoor is het berken materiaal erg breed inzetbaar. De benaming voor deze verlijming is WBP, ook wel Water Boiled Proof

Bij gebruik binnenshuis gaat berken multiplex uw leven lang mee. Duurzaam materiaal, daar houden we van!

Een tijdloze uitstraling: Berken multiplex heeft een erg tijdloze uitstraling. Hierdoor is het materiaal gebruiken binnen veel verschillende interieuren.

Verkrijgbaar in mega veel afmetingen en diktes. Bij De Houtgroothandel is berken multiplex verkrijgbaar in diktes van 4 tot 40mm en in 3 verschillende kwaliteiten. Daarnaast in afmetingen zoals 130 x 305, 153 x 305, 250 x 125 en 153 x 153 cm.

Copyright © 2019 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill