• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
  • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
Standaard maten houten balken

Vurenhout: de standaard maten houten balken ervan uitgelicht!

Omdat er per houtsoort verschillende standaard maten houten balken zijn zoomen wij in op de standaardmaten van de vurenhouten balken die de Houtgroothandel in het assortiment heeft. Hout is er natuurlijk in elke maat en in elke soort, maar in de definitie ‘standaardmaat’ kan het zijn dat jij je erin vergist, tijd om duidelijkheid te scheppen!

Wat zijn de standaard maten houten balken voor vurenhout?

Als eerst moet gezegd worden dat de standaard maten van zowel planken als balken bij vurenhout gelijk zijn aan elkaar, wel zo makkelijk dus! De vurenhouten balken (of latten) beginnen vanaf de lengte 2,70 meter. Bij andere houtsoorten hoeft dit dus niet altijd het geval te zijn. Een voorbeeld van een andere standaardmaat binnen de houtsoorten is het welbekende Douglas hout, waar de standaard maat voor de houten balken begint vanaf 2,00 meter.

Iedere website biedt wat anders..

Een andere factor die meespeelt in het benoemen van de standaard maten voor houten balken kan het verschil in websites zijn. De ene website zal een andere maatvoering hebben dan bijvoorbeeld dehoutgroothandel.nl. Let hier dus goed op! Over de standaard maten houten balken van vurenhout kan worden gezegd dat ze de deur uitgaan vanaf de lengte van 2,70 meter. Na de minimumlengte van deze balk gaan de standaardmaten steeds met 30 cm per maat omhoog, oftewel: de volgende maat na 2,70 meter is 3,00 meter, daarna volgt 3,30 meter, etc. Een makkelijke vuistregel dus. De langste standaard verkrijgbare lengte bij DeHoutgroothandel is op dit moment 6 meter. Op aanvraag zijn balken leverbaar tot wel 7,8 meter!

Diktes

Verder voert de Houtgroothandel ook verschillende diktes in de vurenbalken. Zo Beginnen balken bij DeHoutgroothandel vanaf een geschaafde dikte van 44mm. Je kunt zo’n 44mm dikte ook wel een productlijn noemen. Deze dikte heeft namelijk verschillende breedtes zoals 50x75 (44 x 69 mm geschaafd), 50 x 100 mm, 50 x 125 mm, etc. Na de laatste maat in de ’44 lijn’ volgt de volgende dikte: 58mm. Daar op volgend komen we aan bij de 75mm dikte. Voor meer informatie over de standaardmaten van het mooie vurenhout raden wij je aan om eens een kijkje te nemen binnen de categorie ‘vuren balken’.

Copyright © 2019 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill