• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
  • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
  • Thuisbezorgd binnen 2 tot 3 werkdagen

F.A.Q.

Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle veelgestelde vragen over onze producten. Van houtsoorten tot installatie en van montage tot accessoires voor alle producten.

Zijn de prijzen op de site inclusief BTW?

Ja! Alle prijzen in de shop zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

Hoe lang gaat vurenhout mee?

Hoe lang gaat vurenhout mee?
Dat ligt er maar net aan. Wordt het binnen gebruikt of wordt het buiten toegepast?
Wanneer vurenhout binnen wordt toegepast, gaat het hout erg lang mee! Een precies aantal jaren is natuurlijk moeilijk om te zeggen. Wanneer het binnen toegepast wordt en er geen vocht in de buurt komt kán vurenhout uw hele leven mee gaan.
Vurenhout is niet geschikt voor buiten. De houtsoort vuren heeft een slechte duurzaamheid en zal zonder behandeling binnen korte termijn gaan rotten. Om te voorkomen dat het hout snel weg rot, kunt u het hout gaan beitsen. Een beits is een soort beschermende verf. Een goede tip om mee te nemen: zorg dat het hout niet strak op de buitengrond komt te staan. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel vocht opneemt en dus kan gaan rotten.

Conclusie: Vurenhout is geschikt voor binnen gebruik, een exacte levensduur is er natuurlijk niet, maar wanneer het hout niet met vochtigheden in aanraking komt, zal het mega lang mee gaan!

Wat is geïmpregneerd?

Wat is geïmpregneerd?

Onder impregneren verstaan wij verduurzamen. Impregneren zorgt ervoor dat de duurzaamheid van het product sterk word verbeterd.
LET OP: er is tegenwoordig veel 'bouwmarkt kwaliteit' op de markt. Dit is tuinhout dat zeer matig is geïmpregneerd. Met zeer matig geïmpregneerd bedoelen wij dat alleen het buitenste laagje van het hout is geraakt. Wanneer dit zo is, zal het hout niet zo lang mee gaan als u misschien zou denken. Ook de groene kleur trekt snel weg naar een lelijke, grouwe kleur. De prijzen lijken vaak aantrekkelijk, maar als het om de levensduur gaat...
Het is daarom belangrijk dat u goed op let wat u aangeboden wordt.

Wat bieden wij aan?

Wat wij het liefst aanbieden is tuinhout van Top-line kwaliteit. Tuinhout uit deze categorie is zeer goed geïmpregneerd. Onder zeer goed geïmpregneerd verstaan wij: impregneerden tot aan de kern van het hout. ook wel genoemd: door en door geïmpregneerd. Met een behandeling als deze, is ook de binnenkant van het hout geraakt tijdens het impregneren. Dit zorgt als eerst voor een prachtige uitstraling maar daarnaast ook voor een lange levensduur!
Zo is onze kreet: een goede aankoop telt voor 2!

Wat is de verzendtijd?

Voor de verzendtijd hebben wij de volgende regel gehanteerd:

Bestellingen voor maandagavond 19:00 besteld, worden woensdag geleverd.
Bestellingen die voor woensdagavond 19:00 besteld worden, worden vrijdags geleverd.


Wat als mijn geleverde/bestelde product schade heeft?

Mocht het toch zo zijn dat u een product met schade geleverd krijgt, kunt u contact met ons op nemen. Uw bestelling word dan kosteloos ingeruild voor het juiste product.
Doordat wij al het hout leveren uit eigen voorraad en met eigen transport en chauffeurs, komt 99% van de bestellingen zoals verwacht aan!

Hoe laat wordt mijn bestelling geleverd?

U kunt de status van uw bestelling bijhouden in uw account die u aanmaakt tijdens het bestellen. Hier laten wij u op de bezorgdag zelf weten hoelaat de bestelling ongeveer aan zal komen.
Dit kan bijvoorbeeld zijn: tussen 9:00 en 11:30.

Zagen jullie ook op maat?

Nee. Wij zagen geen producten. U kunt uw keus maken bij een van de lengtes die aangegeven staat bij het product. Het is nooit verkeerd om de juiste lengte te kiezen met voor u zo min mogelijk zaagverlies (kleine stukken die over blijven).

Wat is het verschil tussen Top-line en Budget-line?

Producten uit de Budget-line categorie zijn van mindere kwaliteit en gaan een stuk minder lang mee dan producten van top-line. Ook de uitstraling van Top-line is vaak beter.

Hoe komt dit?
Dit komt door het impregneerproces. Bij budget-line producten word alleen het buitenste laagje van het hout geraakt. Bij top-line word er geïmpregneerd tot aan de kern van het hout.
Daarom zijn vaak de goedkope prijzen die worden aangeboden door bijvoorbeeld een bouwmarkt of groothandelaar erg interessant, maar kwalitatief het tegenovergestelde!

Wat als ik op zaterdag bestel?

Wanneer u een bestelling plaatst op zaterdag, wordt uw bestelling dinsdags geleverd.
Uw bestelling is voor maandag 11:00 besteld.

Wat als ik op zondag bestel?

Wanneer u op zondag besteld, wordt uw bestelling de dinsdag geleverd.
Uw bestelling is dan voor maandag 11:00 besteld.

Bezorgtijden: Hoe krijg ik bericht?

U krijgt direct na het plaatsen van uw bestelling een mail met daarin informatie over uw bestellling.

Copyright © 2018 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill