Uitgelichte categorieën

Betonplex

Betonplex platen online kopen?

alle informatie over de multiplex plaat die gebruikt wordt bij het storten van beton, het maken van dierenhokken, glijbanen, aanhangers en nog veel meer. Lees hieronder meer over de toepassing, de do's en dont's en de verschillende soorten van betonplex.

 

 

 

Betonplex platen zijn platen die watervast verlijmd zijn. De plaat heeft aan twee zijden een epoxylaag. Een epoxylaag is een waterdichte harde coating die ervoor zorgt dat de plaat niet verder behandeld hoeft te worden. Betonplex platen worden dan ook vaak voor projecten gebruikt die een stootje moeten kunnen hebben, denk maar eens aan de bodem van een aanhanger. Een veel gebruikte maat is 18mm. De diktes die leverbaar zijn bij de hout groothandel zijn 9, 12, 15 en 18mm. De afmeting is 125x250cm.
Waar komt de naam betonplex platen vandaan?
Deze betonplex platen worden veel gebruikt bij het maken van bekisting. Bekisting werd gebruikt bij het storten van beton. Door middel van bekisting kan men een muur of vloer creëren.
De gladde coating (epoxylaag genoemd) zorgt ervoor dat het beton niet gaat hechten aan de plaat en dus de platen na het storten van het beton weer makkelijk te verwijderen zijn. De platen zijn watervast verlijmd en kunnen een stootje hebben. Betonplex platen zijn dan na één keer storten ook niet om weg te gooien. De plaat kan vochtigheid goed weren en zal lang mee gaan.

Waar kan ik betonplex platen voor gebruiken?

Betonplex wordt tegenwoordig veel gebruikt bij het maken van projecten die tegen een stootje moeten kunnen. Op aanhangwagens bijvoorbeeld, treft u negen van de tien keer betonplex platen aan. Deze platen worden hiervoor gebruikt, omdat de platen vocht en gewicht kunnen weren.
Conclusie: zoek u een plaat die watervast verlijmd is, tegen een stootje kan en tegen vocht kan? Dan is betonplex de juiste keus!

Verschillende soorten betonplex

Bij ons vindt u 3 verschillende soorten betonplex: Berken, Populieren en Hardhout. De goedkoopste van de 3 is de populieren betonplex. Deze platen zijn vooral geschikt voor eenvoudig betonwerk. Hoe verder de categorie naar rechts staat, hoe beter de plaat. Zo is bij deze categorie het berken betonplex de beste keus.

Is betonplex waterdicht?

Ja, betonplex is over het algemeen exterieur watervast verlijmd. Let wel op de kwaliteit van de plaat. Een chinees populieren betonplex is naast een berken betonplex niet veel waard. De verlijming van een chinees populieren plaat is erg matig, maar wel exterieur. De plaat kan dan wel exterieur vernoemd worden, maar juist vooral de kwaliteit van het hout en de verlijming is belangrijk bij een lange levensduur in vochtige omstandigheden.

Is betonplex Overschilderbaar?

In principe is betonplex best overschilder baar. Het is dan wel zaak dat de plaat grondig geschuurd wordt. De platen zijn namelijk erg glad van zichzelf. Door de gladheid van de platen neemt de kans op een goed gehechte verflaag af.
Of wij betonplex aan raden bij een te verfen project? Nee. Wanneer u de platen na het verwerken in een andere kleur wilt verven kunt u beter voor een gegronde multiplex plaat gaan. Deze platen zijn al voor gegrond en hebben dus een erg goede basis voor een top eindresultaat.

betonplex hittebestendig?

Beton multiplex is van zichzelf niet hittebestendig. Ook betonplex is opgebouwd uit houten fineerlagen. Wanneer u de plaat wilt beschermen tegen verhitte plekken, raden wij u aan de platen te behandelen met brandvertragende verf. Bij het verven van de platen met de brandvertragende verf is het van belang dat de plaat vrij is van alle vuil zoals stof en olie. Spreekt voor zich. 

Wat is betonplex?

Betonplex is een multiplex soort, speciaal voor het storten van beton. Door de gladde afwerking van het plaatmateriaal is het erg geschikt voor nog veel meer zoals: aanhangwagens, dierenhokken, speeltoestellen, kasten etc. Betonplex is in diverse soorten en maten te verkrijgen. De meest gebruikte soort is de berken betonplex. Het Betontriplex uit ons assortiment is voorzien van een 120 grams fenolharscoating. Door deze sterke laag bied het bescherming tegen vocht, weersinvloeden en alkali houdend cement. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar zoals 18, 22 en 30mm.

Hoe lang gaat betonplex mee

Dat hangt af van de kwaliteit van de plaat. Zo bieden wij Populieren, Hardwood en Berken betonplex platen aan. Het is altijd van belang dat er wordt gekeken naar de omstandigheden waar de platen terecht komen. Wanneer de platen bijvoorbeeld binnenshuis, bij niet vochtige omstandigheden dan is Populieren vaak al voldoende. Wordt de plaat bijvoorbeeld als bodemplaat van een aanhanger gebruikt? Dan is het altijd raadzaam om Berken betonplex te kiezen. Het verschil zit hem in de hout kwaliteit/soort en verlijming. Natuurlijk zijn beide platen WBP verlijmd maar toch zit er wel degelijk verschil tussen populieren en berken betonplex. Het populieren plaatmateriaal heeft namelijk een minder goede verlijming dan het berken betonplex. Hierdoor blijft de plaat in vochtige omstandigheden minder lang ‘goed’. Naast de verlijming is dus ook de kwaliteit van het hout verschillend. Een berken plaat is opgebouwd uit door en door berken fineren. Met door en door wordt bedoeld dat de fineren niet bestaan uit gemixte fineren. De populieren platen zijn opgebouwd uit populieren fineren. Ook onder populieren betonplex zijn weer verschillende kwaliteiten te vinden. De populairste en goedkoopste populieren plaat is de chinees populieren plaat. 

Concluderend komt het neer op de kwaliteit van de plaat, maar ook vooral de bevestigingsplaats. Naast de kwaliteit en de plaats van bevestiging is het afwerken van de plaat belangrijk. De gezaagde randen kunnen afgewerkt worden met een bijpassende randsealer.

Wat kost betonplex?

De kosten van betonplex platen zijn erg variërend. Zo worden er veel verschillende kwaliteiten aangeboden op de markt. De kwaliteiten / soorten betonplex die wij aanbieden zijn populieren, hardwood en berken. Een populieren plaat is beginnend vanaf ongeveer €11,00. Dehardhout platen zitten gemiddeld ietsje hoger dan een chinees populieren plaat maar het verschilt elkaar niet veel. De berken betonplex platen liggen rond de €19,00 per vierkante meter. Dat is natuurlijk een behoorlijk prijsverschil maar wat het belangrijkst is, is natuurlijk de kwaliteit.

Betonplex voor bekisting

De naam zegt het al, Betonplex. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt bij het storten van beton. Met de platen wordt een bekisting (mal) gemaakt waar het beton ingegoten wordt. Door de gladde afwerking en de epoxy laag van de platen laten de betonplex platen na het drogen van het beton goed los. Een goede verlijming zorgt ervoor dat de platen vaker gebruikt kunnen worden. Wanneer de bouwvakker zou kiezen voor bijvoorbeeld chinees populieren platen, zal hij de platen vaak moeten vervangen aangezien de platen een slechtere verlijming hebben. Voor het maken van bekisting kan men nog kiezen uit diverse diktes. Zo is de dikte tot en met 30mm beschikbaar.

  • Verzending naar de Benelux voor een vast bedrag per postcode.
  • Hoe meer u besteld hoe meer korting u krijgt bij DeHoutGroothandel.
  • Milieuvriendelijk hout van verantwoorde bronnen. Meer weten? Klik hier

Copyright © 2018 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill