• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
  • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen

MDF platen

MDF platen

MDF staat voor de benaming Medium Density Fibreboard. Het materiaal is opgebouwd uit een groot aantal geperste houtvezels. Deze houtvezels zijn onder hoge temperatuur en hoge druk in elkaar verlijmd. De lijm die wordt gebruikt bij het samenpersen van de vezels is kunstharslijm. MDF is erg populair aangezien het zo makkelijk te bewerken is. Er kunnen de mooiste vormen mee gemaakt worden. Het materiaal laat zich makkelijk frezen en boren etc. Wat ook een groot voordeel van de MDF platen is, is dat het materiaal amper splintert! Een nadeeltje is wel dat het standaard MDF uitsluitend voor binnen toepassing beschikbaar is. Natuurlijk kan het materiaal wel buiten gebruikt worden mits het goed wordt afgeschermd. Zodra er regelmatig een buitje regen overheen komt, kan het materiaal al snel vervangen worden.

MDF bestellen bij DeHoutgroothandel

DeHoutgroothandel kan ondanks het aanbieden van een groot assortiment en snelle levering toch scherpe prijzen blijven hanteren. Plaatmateriaal als MDF platen worden efficiënt met vrachtwagens verzonden. Voor kleinere bestellingen worden bestelwagens ingezet. Bestellingen boven de €875,00 worden zelfs geheel Franco geleverd! Op het meeste materiaal zit een levertijd van 2 tot 3 dagen. Ook MDF valt onder een bezorgtijd van slechts 2 tot 3 werkdagen. Op zoek naar meer informatie voor het project dat u in gedachte heeft? Laat het ons dan weten, onze specialisten helpen u graag!

Het assortiment

In het assortiment worden veel soorten MDF aangeboden. Het materiaal is leverbaar tot een dikte van wel 38mm! Het materiaal begint vanaf een dikte van 3mm. Materiaal dat niet op de site wordt weergeven kan hoogstwaarschijnlijk gewoon geleverd worden. Heeft u dus een product in gedachte maar kunt het niet terugvinden op de site? Geef het ons dan door. U ontvangt dan direct de juiste specificaties en prijzen per mail!
Naast de standaard en meest gebruikte afmeting (122x244cm) is het ook mogelijk te kiezen voor de grote maat (207x410cm). Het gewicht van de standaard MDF platen is ongeveer 650 tot 800 kilo per kuub. Er bestaan echter ook lichte MDF platen. Deze hebben een dichtheid van ongeveer 550 kilo per kuub.
Zoals bij veel van onze plaatmaterialen worden bijzondere afmetingen aangeboden. Dit soort afmetingen vindt u vaak niet terug in het schap van de plaatselijke houthandel

MDF zwart

U kunt er ook voor kiezen om zwarte mdf platen te nemen. Deze hebben dezelfde eigenschappen maar dan met één verschil: de kleur. Deze is door en door zwart!

  • Thuisbezorgd tussen 24 en 25 juli
  • Gratis thuisbezorgd boven de €875,00
  • Uitsluitend de beste kwaliteit

Uitgelichte categorieën

Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand

Copyright © 2019 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill