• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
  • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen

Multiplex online bestellen

U bent op zoek naar multiplex? DeHoutgroothandel heeft een schitterend assortiment samengesteld met diverse soorten multiplexen zoals berken en hardhout multiplex. Het is voor uw klus belangrijk om te weten of de platen wel of niet watervast verlijmd moeten zijn. Een voorbeeld van watervast multiplex is okoume. Een voorbeeld van interieurmultiplex (niet watervast verlijmd) is populieren multiplex.  Informatie als deze vindt u terug op de categoriepagina’s van ons plaatmateriaal. Uw bestelling bij DeHoutgroothandel wordt al binnen 2 tot 3 werkdagen geleverd zodat u snel verder kunt met uw klus. Ons assortiment bestaat uit topmerken zoals TOP-Prime, Triprime, Goudgarant en Silverpaint

Multiplex

Multiplex

Multiplex, een veel gebruikt plaatmateriaal. Makkelijk te bewerken, niet al te zwaar, ideaal. Multiplex is een plaatsoort die opgebouwd is uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Over het algemeen bestaat multiplex uit minimaal 4 houtfineerlagen, triplex bestaat daarentegen uit 3 houtfineerlagen. Door het gebruik van sterke lijmen ontstaan er stevige plagen die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor multiplex kunnen diverse houtsoorten worden gebruikt zoals berken en Okoumé.
bekijk ook: MDF platen, spaanplaten, OSB platen, Underlayment.

Waar kan ik multiplex voor gebruiken?

er zijn veel verschillende soorten multiplex, denk alleen maar eens aan multiplex voor binnen en buitengebruik. Er zijn een aantal gemaakte categorieën:

- Constructiemultiplex:

wordt over het algemeen veel toegepast in een houtconstructie. De eisen van constructiemultiplex zijn vooral sterkte en stevigheid. Ze dienen nou eenmaal als constructie. Ook hier om is het uiterlijk van de plaat minder belangrijk dan bij decoratieve multiplex. Constructiemultiplex wordt veel gebruikt bij dakconstructies, bekistingen etc.

- Decoratieve multiplex:

een groot verschil tussen constructiemultiplex en decoratieve multiplex is dat het decoratieve multiplex natuurlijk wel een goede strakke uitstraling moet hebben. Bij constructieve multiplex is er een extra en speciale laag aangebracht. Meestal zijn dit mooie houtsoorten, ook wel edel fineer. Decoratieve multiplex kan bijvoorbeeld in de bouw van luxe jachten of keukens worden gebruikt.

- Speciale multiplex:

speciale multiplex beschikt over unieke eigenschappen. Hierdoor heeft het multiplex een bepaalde sterkte. In de categorie speciale multiplex zijn veel soorten te vinden. Denk maar eens aan vliegtuigtriplex en kogelvrij triplex.

- Lichtgewicht multiplex:

deze multiplexsoort kan worden gebruikt wanneer een constructie stevig moet zijn maar naast de stevigheid ook licht van gewicht. Lichtgewicht multiplex wordt vooral van populierenhout gemaakt. Dit is tevens ook een van de goedkopere varianten.

- Multiplex WBP:

multiplex WBP staat voor multiplex water boiled proof. De naam zegt het al, deze multiplexsoort is geschikt voor vochtige omgevingen. Multiplex WBP is over het algemeen genomen een stuk duurder dan een stukje lichtgewicht multiplex.

Multiplex is geschikt voor verschillende doeleinden. Bekijk goed welke soort multiplex u nodig heeft. Een lichtgewicht multiplex plaat kan bijvoorbeeld zeer slecht tegen vochtige en natte omstandigheden!
Ook de dikte van de plaat is belangrijk. Hoe meer gewicht de plaat te voorduren krijgt hoe sterker de plaat natuurlijk moet zijn. Multiplex hebben wij al vanaf 9mm bestel baar in onze webshop. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij ook de keus uit multiplex voorgegrond. Deze multiplex platen zijn voorgegrond en zijn dus direct klaar voor gebruik.
Een aantal tips voor het toepassen van multiplex:
- Ventilatie Zorg altijd voor een goede ventilatie achter de plaat, maak bijvoorbeeld een regelwerk achter de platen.
- Gebruik bij een vochtige ruimte altijd rvs-schroeven
- Boor altijd een gaatje voor, voordat u de schroef in het hout draait
- Voor het zagen van multiplex: gebruik een goede scherpe zaag voor optimaal resultaat
- Onbehandeld multiplex altijd droog en daarnaast vlak opslaan
- Het handmatig nagelen van de platen raden wij u af
Klussen maar!

  • Thuisbezorgd tussen 24 en 25 juli
  • Gratis thuisbezorgd boven de €875,00
  • Uitsluitend de beste kwaliteit

Uitgelichte categorieën

Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand

Copyright © 2019 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill