• Klanten geven ons een 9.5! ★ ★ ★ ★ ★ ツ
  • Dé online nummer 1 in plaatmateriaal
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen

Tuinpalen

Tuinpalen

Tuinpalen staan bekend bij het zetten van schuttingen. De palen zijn vaak op de ideale lengte en erg makkelijk te bevestigen. Tuinpalen hebben wij in verschillende houtsoorten, diktes en lengtes. 

zo hebben wij geïmpregneerde, Douglas en hardhouten tuinpalen op voorraad.
de meest voorkomende maat tuinpaal als schuttingpaal is de 6,8x6,8cm. Deze afmeting is niet te dun maar ook zeker niet te dik.  6,8x6,8cm is een perfecte afmeting voor het zetten van schuttingen.
naast deze maat is ook 8,8x8,8cm een populaire maat. Deze maat tuinpaal is een stuk robuuster en blijft natuurlijk ook een stuk langer staan.
naast een aantal verschillende afmetingen hebben wij ook de keus in palen met diamantkop of rechte kop.
een diamantkop is aan de bovenkant afgerond tot een punt. Dit zorgt onder andere voor een mooie uitstraling en een goede afwatering van de paal.
naast de bekende schuttingpalen verstaan wij onder tuinpalen ook de palen voor het maken van een overkapping.
deze palen hebben wij in verschillende houtsoorten, diktes en lengtes. De meest voorkomende dikte voor een overkapping is 15x15cm. Dit is een mooie robuuste en stevige maat.
de trend van de laatste jaren is natuurlijk zonder twijfel Douglas overkappingen. Douglas is een mooie duurzame houtsoort en geeft vooral een mooie look.
bekijk ook: tuinhout, Hardhout, Douglas hout, plaatmateriaal

accessoires.

voor het zetten van tuinpalen voor een schutting is een handig hulpmiddel bedacht. Dit zijn de paalhouders.
paalhouders zijn erg makkelijk bij het zetten en stellen van een schuttingpaal.
naast een paalhouder voor in de grond zijn er natuurlijk ook paalhouders voor op een harde ondergrond. Zo hebben wij onder andere vaste en verstelbare paalhouders.
voor de finishing touch zijn er natuurlijk de loden afdek hoedjes. Dit geeft net het kleine extraatje aan bijvoorbeeld uw schutting.

een aantal weetjes bij het zetten van een schuttingpaal

bij het zetten van een geïmpregneerde tuinpaal adviseren wij om het deel wat in de grond komt goed te behandelen met een beits. Dit zorgt ervoor dat de tuinpaal nog minder snel rot!
als de tuinpalen gebruikt worden bij het zetten van een schutting adviseren wij om op de volgende volgorde te werk te gaan: paal – schutting – paal – schutting etc. dit zorgt er simpelweg voor dat je altijd goed zit qua meten!
Een Douglas tuinpaal is het meest eenvoudig om te plaatsen. Een Douglas tuinpaal hoef je namelijk niet te behandelen en kan onbehandeld de grond in.
de moeilijkste van de 3, de hardhouten tuinpaal, is het moeilijkste maar natuurlijk het allerbeste. Een hardhouten paal is van zichzelf erg zwaar en hard. Even een schroefje erin boren zal daarom niet altijd even makkelijk gaan!
het is daarom handig om bij het schroeven eerst even een gaatje voor te boren.

onze kwaliteit geïmpregneerde tuinpalen.

het is natuurlijk erg verleidelijk om voor de eerste beste goedkoopste geïmpregneerde tuinpaal te gaan.
ze lijken allemaal het zelfde, ze zijn allemaal groen.
in geïmpregneerde tuinpalen zit wel degelijk verschil! Vaak zijn de ‘actieknallers’ slecht geïmpregneerd. Onder slecht geïmpregneerd verstaan wij dompelen. bij een slechte behandeling worden de palen niet goed doorweekt geïmpregneerd. Ze worden in een bad gedompeld en dit betekent dat slechts alleen de buitenkant van de tuinpaal een behandeling heeft gehad. Bij onze tuinpalen is dit niet zo.
onze tuinpalen worden onder een hoge vacuümdruk door en door geïmpregneerd. Dit houdt in dat de paal tot aan de kern van het hout geïmpregneerd is en garant staat voor een lange levensduur!
ze zijn dan wel ietsje duurder, maar dan heeft u ook echt, zoals in het vak genoemd, een mooi stukje hout!

  • Thuisbezorgd tussen 21 en 24 juni
  • Gratis thuisbezorgd boven de €875,00
  • Uitsluitend de beste kwaliteit

Uitgelichte categorieën

Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand
Brand

Copyright © 2019 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill