Uitgelichte categorieën

Zwart hout

Zwart hout

op het gebied van tuinhout heeft u natuurlijk een ruime keus in soorten, kleuren en nog veel meer.
een van die kleuren is bijvoorbeeld het zwart hout. Ook wel het rustiek zwart tuinhout. Al ons zwarte hout heeft een mooie zwarte verflaag gekregen.
Bekijk ook: Geïmpregneerd tuinhout, Douglas hout, Vurenhout

assortiment zwart hout

u kunt ons gehele assortiment zwart hout bekijken op de product pagina. Hier vindt u onder andere zwarte tuinschermen. Deze schermen zijn rustiek en geven een strakke uitstraling. Ook de schuttingen hebben een losse zwarte coat laag gekregen. Naast tuinschermen kunt u natuurlijk uit nog veel meer producten kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte tuinhekken voor de optimale finishing Touch van uw tuin.
Voor de bekleding van uw schuur hebben wij prachtige Douglas zwarte potdekselplanken. Dit zijn planken die zeer mooi in combinatie met onbehandeld Douglas vallen.

ons rustiek zwart hout

al ons zwart hout is als basis gedroogd en hoge vacuüm druk door en door geïmpregneerd. De houtsoort is Europees naaldhout met natuurlijk de keurmerken FSC en PEFC. Wat ook belangrijk is is dat het hout na het impregneerproces weer terug gedroogd is.
na het impregneerproces wordt aan beide kanten van het hout een water dragende, niet filmvormende houtbeits aangebracht. De samenstelling van impregneren en het zwart beitsen van de planken zorgt voor een lange levensduur en daarnaast een extra goede beschermlaag.
Naast een goede duurzaamheid is ook al ons zwarthout waterafstotend. Het hout zal daarom een groot deel van het bijvoorbeeld regenwater afstoten.
Al het zwart hout in onze assortiment valt onder de Top-line categorie! Deze categorie staat voor kwaliteits producten en staan stuk voor stuk garant voor een lange levensduur. Ook het aanzicht van het hout in de Top-line categorie blijft langer goed en mooi dan het hout uit de Budget-line categorie. Zoals wij vaker herhalen is het hout uit de Top-line een stukje duurder maar zal uiteindelijk beter zijn werk doen. Zo heeft u er langer plezier van en op lange termijn is het ook nog eens goed voor uw portefeuille!

de voordelen van rustiek zwart hout op een rijtje:

- al ons zwart hout staat garant voor een zeer goede duurzaamheid/ levensduur
- mooie rustieke en sterke uitstraling
- vormvast. Dit betekent dat het hout minder snel zal kromtrekken.
- waterafstotend. Dit is mede een factor voor de goede duurzaamheid
- het zwart hout is kras vast. Dit betekent dat als er iets tegen het hout aan valt niet direct de zwarte laag beschadigd wordt.
- universeel over schilder baar, dit is natuurlijk superhandig bij het nieuw aanbrengen van een lak!
- het zwart hout is semitransparant, dit betekent dat de houtstructuur mooi zichtbaar blijft.

Naast de standaard zwarte houtproducten zijn er ook veel producten die nog niet zwart zijn zoals een van onze robuuste picknicktafels. Mocht u deze toch in een mooie zwarte laag zien dan kunt u hier een passende hout beits bij nemen.
Zo is het mogelijk om bijna elk houtproduct in uw gewenste kleur te krijgen.

  • Verzending naar de Benelux voor een vast bedrag per postcode.
  • Hoe meer u besteld hoe meer korting u krijgt bij DeHoutGroothandel.
  • Milieuvriendelijk hout van verantwoorde bronnen. Meer weten? Klik hier

Copyright © 2018 De Houtgroothandel

ideal mastercard paypal skrill